Adnan Oktar davasında eski savcı aleyhine ifade verecek tanıklar dinlenmedi
Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve Bölge Mahkemesi Savcısı Haydi Salihoğlu, Adnan Oktar’ın suç örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla gazeteci Barış Terkoğlu hakkında dava açtı. Davanın son duruşmasında iş adamı Fırat Devecioğlu ve eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan, Salihoğlu ile Oktar ilişkisini açıklamak için Çağlayan Adliyesi’ndeydi. Ancak mahkeme, iki ismin tanık olarak dinlenmesi talebini kabul etmedi.
VASİ EMEKLİ OLDUĞUNDAN 2 GÜN SONRA TUTUKLANDI
Adnan Oktar kümesine 2018 yılında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve tutuklananlardan biri de Özdemir Uygun’du. Uygun, o dönem İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı olan Hadi Salihoğlu’nun veliliğini yapıyordu. . Dava dosyasında, Adnan Oktar’ın suç örgütünün Uygun’u “Salihoğlu ile ilişki kurmak için” kullandığı belirtildi.
Salihoğlu, Uygun’un tutuklanmasından iki gün sonra emeklilik dilekçesini verdi. Gazeteci Barış Terkoğlu, emekli olurken, “Bir anda emekli olmak insanların aklına soru işareti getirse de, gönül rahatlığıyla geriye dönüp baktığımda parlak yüzler gördüm ve bu şekilde emekli olmaya karar verdim” dedi. yazdı
‘GEÇTİKLERİ ÇOK AÇIK’
Terkoğlu, bu yazıyı, 2018 yılında Oktar grubuna yönelik operasyonun ardından açılan davada Yargıtay’ın verilen cezaları bozma kararının ardından yazdı. Terkoğlu’nun mektubunda, davaya müşteki olarak katılan işadamı Fırat Develioğlu’nun mahkemede verdiği sözler yer aldı. ve eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan tarafından.
1999 yılına kadar Adnan Oktar suç örgütünün önde gelen isimlerinden biri olan Develioğlu, 1999 yılında Oktar ile birlikte mahkemede tutuklandıklarını hatırlatarak, serbest bırakılmalarında Salihoğlu’nun nasıl rol oynadığını anlattı:
“1999’da beni ve Adnan Oktar’ı serbest bırakan heyetteki DGM savcısı. Hadi’yi İstanbul’daki uygulama savcısı Atilla Bey tanıştırdı. Burada yargılanıyor? ? Haydi, Salihoğlu’na para götürmekten yargılanıyor.”
Davada müşteki sıfatıyla konuşan eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan da 1999’da Oktar kümesine yönelik operasyonu gerçekleştiren isimlerden biriydi. Sasan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hadi Salihoğlu ile yollarının kesiştiği çok açık. Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı onlara yol veriyor, Devlet Güvenlik Mahkemesi de serbest bırakılmalarını istiyor. Bence Hadi Salihoğlu da bu soruşturmaya dahil edilmeli.”
SALİHOĞLU’DAN HAREKET
Terkoğlu’nun paylaşımının ardından eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Haydi Salihoğlu, “kamu görevlisini görevinden dolayı aşağılamak” suçundan dava açtı. Davanın 13 Nisan’da görülen son duruşmasında savcılık mütalaasını verdi. Mütalaada Terkoğlu’nun 28 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
Aleyhinize Tanık Dinlemeyi Reddetme
Duruşmada Terkoğlu, Haydi Salihoğlu’nun Adnan Oktar grubuyla bağlantılı olduğu iddiasına dayanak olarak gösterdiği ifadeler nedeniyle Saçan ve Develioğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep etti. Ancak mahkeme, bu talebi yargılamaya katkısı olmayacağı gerekçesiyle reddederek, Adnan Oktar kabahat örgütü aleyhine açılan dava dosyasından Saçan ve Develioğlu’nun ifadelerinin istenmesine karar verdi. Davanın İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bir sonraki duruşması 12 Eylül’e ertelendi.
Hadi Salihoğlu kimdir?
Trabzon doğumlu olan Hadi Salihoğlu, taşradaki görevlerinin ardından 1991 yılında İstanbul’a geldi. Sırasıyla Silivri ve Fatih adliyelerinde görev yapan Salihoğlu, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde de görev yaptı. Daha sonra Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı olan Salihoğlu, aynı zamanda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Salihoğlu, emekli olduğunda İstanbul Bölge Mahkemesi Başsavcısıydı.